Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Wednesday, February 14, 2018

“Jo lule dhe as çokollata” – Ky vend ndalon ditën e Shën Valentinit

“Jo lule dhe as çokollata” – Ky vend ndalon ditën e Shën Valentinit
Për të dytin vit radhazi, Pakistani ka ndaluar ngjarjet që promovojnë ditën e Shën Valentinit dhe mbulimin mediatik të çdo ngjarjeje të tillë, pasi gjykata vendosi si se kjo festë është jo islamike.

Autoriteti Rregullator i Medias Elektronike të Pakistanit (Pemra) nxori një ​​manual këshillash për televizionet dhe radio stacionet duke i paralajmëruar” që asnjë të mos mbahet në nivel zyrtar apo në asnjë vend publik”, tha Pemra.

Ndalimi u paraqit nga Gjykata e Lartë e Islamabadit vitin e kaluar pas një peticioni nga një qytetar i cili tha se festimi ishte një import kulturor nga Perëndimi dhe “kundër mësimeve të Islamit”.

Më shumë se 60 për qind e popullatës së kombit musliman është nën moshën nën 30 vjeç. Shumë të rinj dhe institucione tregtare në vitet e fundit kanë përqafuar zemrat e Ditës së Shën Valentinit, lule dhe çokollata.

Por vendi prej 208 milionësh ka parë gjithashtu një valë aktivizmi politik ultra-fetar që ka sjellë një reagim ndaj kremtimeve të tilla, të cilat disa i quajnë imorale.Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Popular Posts