Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Wednesday, February 7, 2018

Burrat që qëndrojnë larg marrëdhënieveAskush nuk është perfekt, si burrat ashtu edhe gratë mund të kenë momente të vështira në të cilat ata shfaqin anën e tyre më të errët. Këtu ndikojnë aspektet e personalitetit që dallojnë një individ nga një tjetër. Ka njerëz të cilët kanë një personalitet shumë të fortë për marrëdhënie emocionale.


Para se të fillojmë një marrëdhënie, duhet t’i vrojtojmë me shumë kujdes dhe objektivisht ata me të cilët biem në dashuri, pa humbur kurrë respektin për veten.


Disa nga llojet e njerëzve nga të cilët është mirë që të qëndroni larg. Ne flasim për burrat, por edhe gratë nuk janë të imunizuara ndaj sjelljeve shumë kontradiktore në marrëdhënie.


“Nëse besoni në dashurinë e përsosur, rrezikoni të kaloni gjithë jetën tuaj nga një histori në tjetrën pa qenë në gjendje të vlerësoni personin me të cilin jeni”.


Një njeri mund të jetë shumë i këndshëm në fillim dhe pa kuptuar e gjeni veten duke pyetur se ku shkoi? Por mund të ndodhë dhe e kundërta,  dikush që në fillimet tuaja mund t’ju duket  i mërzitshëm, me kalimin e kohës zbulon tek ai karakteristikat që ke kërkuar gjithmonë te një njeri.


Cilët burra duhen shmangur?


Është e rëndësishme të njihen edhe shenjat më të vogla që mund të na bëjnë të kuptojmë se çfarë lloj njeriu është. Krijimi i personalitetit të një njeriu mund të jetë një ushtrim i vështirë, por që duhet njohur patjetër për të mos i dhënë zemrën dikujt që nuk e meriton. 


Ka lloje të burrave që kanë karakteristika shumë specifike, të cilat duhet t’i njohin para se të jetë tepër vonë.


Narcizisti


Ai do të flasë për veten, por nuk dëgjon të tjerët. Ata që kanë tendenca narcisiste përpiqen të jenë gjithmonë në qendër të skenës dhe siguroheh që të përcjellin gjithë vëmendjen për veten e tyre. 


Mos harroni se shpesh pas një sjellje të tillë ka një personalitet të brishtë dhe të pasigurt. Megjithatë, kjo nuk është një arsye e mirë për ta justifikuar atë!


Manipuluesi


Arma e tij më e rëndësishme është shantazhi. Manipuluesi izolon, e përdor dashurinë si një çip bisedimesh dhe ju vë me shpinë në mur duke zhvilluar një dritë të varësisë emocionale vite larg nga një marrëdhënie konstruktive dhe e çlirët. 


Xhelozi


Njeriu xheloz mban mendjen dhe marrëdhënien tuaj, duke shpikur çdo ditë ide të dëmshme. Shpeshherë xhelozia mund të lindë nga diskutime shumë të gjata që përfundimisht nuk do të çojnë në asgjë dhe që mund të vazhdojnë me ditë. Ju duhet të dilni nga kjo marrëdhënie, nëse doni të shpëtoni veten.


I papërgjegjshmi


Ai ka kohë që ka kaluar adoleshencën, por ende duket adoleshent, mbi të gjitha nga një pikëpamje emocionale. Ai i përçmon rregullat, nuk angazhohet për të punuar, as nuk tregon se është shumë i interesuar të përfshihet: i papërgjegjshëmi është gjithmonë në arrati. 


Gënjeshtari


Është shumë mirë që gjithmonë të gjesh një justifikim të vlefshëm, çdo vonesë shoqërohet me një shpjegim të saktë. Njeriu, i cili në pamje të parë duket shumë i përsosur shpesh përfundon duke i zbuluar një sfond të fshehur me shkathtësi.


Ai gjithmonë do të ketë një justifikim të gatshëm dhe gjithmonë do të japë një shpjegim shumë të saktë për mungesën ose vonesën e tij, detaje këto të cilat duhet t’ju bëjnë të dyshoni menjëherë. Kjo kategori e meshkujve shpesh konsiderohet patologjike, ata përpiqen të marrin diçka që gënjejnë gjithmonë dhe pothuajse nuk kërkojnë kurrë falje për sjelljen e tyre kur zbulohen. Për ta, gënjeshtra është buka e përditshme dhe ata e konsiderojnë atë normale.


Ata shpesh janë manipulues, duke dëmtuar kështu vetëvlerësimin tuaj. Më mirë të le të shkojë dhe të kërkojë një të humbur autentike dhe të besohet. 


Dashnori kronik


Dashuria është një gjë e bukur, ndonjëherë e papritur, sigurisht magjike dhe e pakuptueshme. Gjithsesi, ekziston një kufi. Të deklarosh se je i dashuruar që pas dy javësh njohje ose më keq, të thuash se nuk mund të bëjë dot pa ty është tipike për dashnorin kronik. Ai bie në dashuri mesatarisht dy herë në muaj. 


Ata që i afrohen dashurisë me besim dhe ndërgjegjësim janë të vëmendshëm ndaj sinjaleve, nuk e pushtojnë tjetrin, japin mbështetje pa presion, nuk e mashtrojnë veten dhe nuk duan të mashtrojnë.

Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Popular Posts