Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Wednesday, February 14, 2018

5 testime të vogla në kushte shtëpie të cilat tregojnë gjendjen tuaj shëndetësore

Këto 5 teste të shpejta do t’ju ndihmojnë të vlerësoni gjendjen e trupit tuaj. Sigurisht është gjithnjë mirë të jemi në kontakt me mjekun e të bëjmë kontrolle të herëpashershme por në një mungesë kohe apo si një kontroll paraprak ju jeni vetë doktori më i mirë i vetes suaj.
Shikimi


Testi i Amsler ndihmon në identifikimin e degjenerimit makular, një kusht që e bën shikimin më pak të mprehtë. Degjenerimi makular zakonisht shfaqet tek njerëzit më të vjetër se 50 vjeç dhe përparon shumë shpejt. Kjo mund të çojë në verbim të plotë.

Testi duhet të bëhet në një dhomë të ndriçuar mirë. Vendoseni pamjen 10-15 inç nga sytë tuaj. Mos e mposhtni kokën tuaj përpara ose në anën tjetër dhe mos e hidhni një sy.

Mbuloni një sy me dorën tuaj dhe shikoni në pikën pa u ndezur për dhjetë sekonda. Bëni të njëjtën gjë me syrin tjetër.

Nëse të gjitha linjat janë të barabarta, pa asnjë shtrembërim, prerje ose pika të zeza, kjo do të thotë që retina juaj është në mënyrë të përsosur. Sidoqoftë, nëse vëreni se në një pjesë të figurës linjat janë të kthyera dukshëm, duhet të shikoni menjëherë një mjek.
Qëndrimi

Frymëmarrja

Uluni dhe merrni frymë thellë, më pas nxirreni frymën jashtë. Është më mirë ta mbani hundën me dorën tuaj dhe të mbani një kobhëmatës për të parë se sa kohë arrini ta mbani frymën. Rezultati normal për një person të shëndetshëm nuk duhet të jetë më pak se 40 sekonda për meshkujt dhe 30 sekonda për femrat.

Pas 5 minutash, merrni frymë thellë përsëri dhe pastaj mbani frymën plotësisht. Një person i shëndetshëm mund të kalojë 25-40 sekonda pa marrë frymë. Atletët kanë rezultate më të larta, kështu që duke përdorur rezultatin tuaj, ju mund të vlerësoni se sa është trajnuar trupi juaj.
Dhimbja e kokës

Dhimbjet e kokës tregojnë gjëra të ndryshme si nga aspekti I intesitetit ashtu dhe nga ai i vendndodhjes.

Nëse ndjeni një dhimbje koke në pjesën e përparme të kokës, kjo do të thotë që nuk jeni duke fjetur mjaftueshëm.

Nëse dhimbja juaj e kokës gjendet në pjesën e prapme të kokës, kjo është një sinjal i niveleve të stresit të lartë. Relax më shumë dhe ju do të ndiheni më mirë.

Përfundimisht, nëse keni dhimbje në pjesën e sipërme të kokës, kjo mund të nënkuptojë që ju nuk merrni ushqim dhe ujë të mjaftueshëm. Ndrysho zakonet e dietës.

Ne duam që të gjithë ju të qëndroni gjithmonë të shëndetshëm!
-------------------------------------

Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Popular Posts