Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Friday, September 29, 2017

6 Fakte të çuditshme psikologjike rreth dashurisëDashuria është shumë misterioze, dhe ajo nuk është vetëm çështje fati.


Sipas studimeve, hormone e juaja, interest e shumë gjëra të tjera, janë determinues të asaj se me kë bini ju në dashuri dhe kush bie në dashuri me ju.


Nëse ngjani shumë


Dekada të tëra studimesh tregojnë se klisheja se “të kundërtat tërhiqen” nuk qëndron. “Partnerët të cilët janë të ngjashëm në aspekte të ndryshme si personaliteti, dispozitat, janë shumë më rehat me njëri tjetrin”, thotë Gian Gonzaga, studiues çiftesh. “Kjo bën që njerëzit ta kuptojnë më lehtë njëri tjetrin”.


Nëse ngjani me prindin e partnerit tuaj


Psikologu i Universitetit të Saint Andrews, David Perrett, thotë se disa njerëz tërhiqen shumë nga dikush që ka sytë apo ngjyrën e flokëve sikurse të nënës apo babait të tyre, diçka që ata e fiksojnë që në lindje.


“Kemi zbuluar se femrat e lindura nga prindër më të vjetër, mbi 30 vjeç, janë më pak të impresionuar nga të rinjtë dhe orientohen në pëlqimin e personave më të vjetër”.


Nëse keni aromë të mirë


Një Universitet në Kaliforninë Jugore, ka studiuar gratë i preferojnë bluzat e meshkujve që kanë nivele të larta të testosteronit.


Nëse shikoni në sytë e njëri tjetrit më shumë se 2 minuta


Psikologu i Universitetit të Massachusetts Joan Kellerman, ka bërë një studim me 72 persona, duke iu kërkuar atyre që ta shikojnë njëri tjetrin në sy për 2 minuta.


“Më pas të gjithë këta persona kanë raportuar se kishin ndjenja pasioni dhe dashurie kundrejt personit tjetër”, thotë ai. “Kjo do të thotë se periudha të gjata të kontaktit me një person tjetër mund të ngjizë ndjenja dashurie për atë person nëse ju më parë nuk jeni takuar kurrë”.


Nëse keni një qen


Një eksperiment i Universitetit të Michiganit, grave iu janë dhënë storie të burrave për t’i lexuar. Kurdo që tregimi përfshinte një person që kishte një qen, gratë këtë faktor e lidhnin me atraktivitetin e tyre. Kjo për shkak se të pasurit një kafshë, e lidhin me përkushtimin në një raport.


Nëse luani në një instrument


Studiuesit në Francë kanë konstatuar se praktikimi i muzikës, është i lidhur me seleksionimin seksual. Në një eksperiment një burrë që kishte një kitarë në krahë dhe një tjetër që kishte një qante sportive, i kanë pyetur 300 gra nëpër rrugë për t’ua dhënë numrin e tyre. Kur burri me kitarë kërkonte numrin e telefonit, më shumë gra ia dhanë, shkruan The Independent.

Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Popular Posts