Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Saturday, July 9, 2016

5 Historitë që e Bënë Parisin Qytetin e DashurisëËshtë qyteti i dashurisë dhe jo vetëm sepse është i bukur. Parisi përshkohet nga një energji e ngrohtë, nga ato energji që i kanë dhënë e vazhdojnë t’i japin botës.


Nga vitet ’40 e deri në ’60, Parisi ishte vendi ku dashuria shpiku përkufizime të reja, doli nga konvencionet dhe kërkoi rrugë të reja. Pikërisht në këto vite kanë jetuar e janë dashuruar disa çifte që do të ngelen gjithmonë në historinë dhe përfytyrimin e të gjithëve ne që e vizitojmë Parisin sot.


Për disa, janë ikonat e ndryshimeve, vetëm prej imazheve që stampuan në mendjen e njerëzve thjesht duke dalë në fotografi me njëri-tjetrin. Për të tjerë, janë ikonat e bukurisë që i njohën prej filmave.


Ja 5 çiftet më të famshme të të gjitha kohërave:


1. Brigitte Bardot dhe Roger Vadim


2. Jane Birkin dhe Serge Gainsbourg


3. Alain Delon dhe Romy Shneider


4. Anna Karina dhe Jean Luc Godard


5. Simone de Beauvoir dhe Jean Paul Sartre

Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Popular Posts