Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Monday, July 11, 2016

3 Arsye se Përse Duhet të Jeni më e PavarurPavarësia, qoftë emocionale apo financiare është e rëndësishme në jetën e gjithsecilit. Nëse vareni nga tjerët, kjo nuk do t’ju bëj të ndjeheni mirë.


Duhet të vareni nga vetvetja për ta shijuar jetën në mënyrën më të mirë të mundshme. Nëse gjithmonë ju duhet ndihma e tjerëve, atëherë mundësitë janë të mëdha që ata do të ndërhyjnë edhe në çështjet personale.


Do të kenë ndikim edhe në vendimet tuaja, pasi që ju kanë ndihmuar.


Kur të arrini moshën e pjekurisë duhet të mësoni “artin” e të ndihmuarit tjerët, e jo nevojën për ndihmë nga tjerët.


Sidoqoftë, kjo nuk do të jetë e lehtë, por padyshim që do t’ia vlejë nëse i bëni të gjitha punët vet dhe nuk keni ndihmë për askënd.


Pavarësia individuale e përmirëson vetëbesimin


Kur jeni e pavarur ju keni ndjenja të cilat bëjnë të ndjeheni me shumë vetëbesim. Kur keni vetëbesim të larët, jeni më e prirë të merrni vendime të mira dhe të veproni më mirë.


Nuk vareni nga të tjerët


Nëse vareni nga dikush, ata gjithmonë mund t’ju kërkojnë favore edhe për gjërat më të vogla të mundshme. Gjithashtu, për çdo gjë që e bëni do të kërkoni mendimin e tyre dhe patjetër duhet t’i përmbaheni këshillave, qoftë në jetën personale po ashtu edhe në atë profesionale.


Bëheni më e fuqishme


Kur jeni e pavarur emocionalisht, ju bëheni më e fortë se ç’keni qenë ndonjëherë. Nuk mbështeteni te askush për asgjë! Pavarësia emocionale e zvogëlon dhe stresin.

Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Popular Posts