Regjistrohu tani FALAS. Kliko "Sign up now".

Monday, August 17, 2015

Dëshironi të lindni djalë, hani mëngjes


​Ato femra të cilët duan të lindin një fëmijë të gjinisë mashkullore duhet të sigurohen që të hanë rregullisht mëngjesin, thonë shkenctarët.

Sipas një studimi, femrat të cilat e shmangin ngrënien e mëngjesit gjatë kohës sa përpiqen të ngelin shtatzënë dhe në muajt e parë të shatzënisë, kanë vetëm 45 për qind mundësi për të pasur një bebe djalë në krahasim me ato që hanë mëngjes e tek të cilat mundësia për të lindur djalë është 51 për qind.

Kërkuesit nga Universiteti Northwestern në Illinois thonë se kjo mund të mos vlejë për ato që kanë nivel të ulët të glukozës në gjak, transmetona MBLESERI.com, gjë që sulmon fetuset mashkullore më shumë se ato femërore.

Ekipi që ka punuar në këtë studim kanë bërë testet e tyre në mbi 700 mijë femra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ka rezultuar se ato gra që nuk kanë ngrënë diçka në mëngjes gjatë shtatzënisë kanë pasur më shumë lindje të femrave.

Shkenca: Femrat dhe meshkujt, asnjëherë miq


​Një femër dhe një mashkull nuk mund të jenë asnjëherë shokë në mes vete.
Kështu të paktën është vërtetuar nga studimet e fundit që u bënë nga ”Evolutionary Psychology Journal”.

Kështu thuhet se ka një arsye themelore pse nuk mund të ketë miqësi të pastër me një femër.

Prandaj sic raporton Science.mic, transmeton MBLESERI.com, duket si stereotip por meshkujt mendojnë gjithmonë për seksin.

Kështu thuhet se të dy palët ngatërrojnë raportet dhe mesazhet në mes vete: femrat i marrin mesazhet seksuale si miqësore ndërsa meshkujt çdo mesazh miqësor e shohin si një ftesë për seks.

Studimi i kryer në Normandi mori 308 persona midis moshës 18 deri në 30 vjeç.

Ata u pyetën lidhur me marrëdhëniet miqësore dhe seksuale që kishin patur gjatë jetës së tyre.

Meshkujt i keqinterpretonin 3,4 më shumë se femrat mesazhet që u vinin.

Megjithatë kjo nuk do të thotë që miqësia është e pamundur.

Femrat dhe meshkujt mund të jenë miq të mirë por mënyra e interpretimit të mesazheve mund të shkaktojë probleme dhe situata të pazakonta.

Sunday, August 16, 2015

9 Sekrete si të bëheni “magnet” për meshkujt?


Femra me tërheqje magnetike ka sharm dhe karizmë që nga distanca tërheq përfaqësuesit e gjinisë së kundërt.Sigurisht shumë herë jeni pyetur se si disa femra me bukuri mesatare janë aq të papërmbajtshme saqë meshkujt nuk mund ta largojnë shikimin nga ato.

Ata në vehte posedojnë X faktorin me të cilin aspirojnë të gjithë të tjerat.

Meshkujt janë krijesa vizuele. Ata e zgjedhin “gjahun” e tyre sipas asaj që e shohin, e pastaj kalojnë në njohjen e bukurisë së brendëshme. Por, derisa disa femra fokusohen vetëm në përmirësim të pamjes së tyre të jashtme, femra magnet e din që magjia e papërmbajtshmërisë është bashkim i bukurisë së brendëshme dhe asaj të jashtme.

Që të bëheni magnet për gjininë e kundërt, fillimisht duhet që ti largoni të gjitha barierat që ju bëjnë të pasigurta dhe të pakënaqura nga vetja, që ju ndalojnë të argëtoheni dhe të kënaqeni në atë që jeni ju.

Ja se si ta shfaqni versionin tuaj më të mirë dhe të bëheni magnet për gjininë mashkullore:

Silluni sikur një zonjë

Meshkujt dëshirojnë femra që sillen sikur zonja. Mësoni si të lëvizni në mënyrë elegante, si të pezulloni lëvizjet që zbulojnë nervozizmin tuaj (lëvizje e këmbës, prekja e fytyrës, kafshimi i buzëve) dhe keni sjellje të mira. Femra magnet çdo herë e shfaqë feminitetin e saj, sepse e din që pikërisht ajo i çmend meshkujt..

Mos u vishni për femrat, por për meshkujt dhe për vehte

Kombinimet e modës që ndjekin tendencat e fundit ndoshta do të sjellin psherëtima tek shoqet tuaja, por tek meshkujt mund të kalojnë pa u vërejtur, edhe nëse kanë efekt të keq.

Femrat kanë tendenca që të rregullohen për të impresionuar njëra tjetrën, e jo për ti magjepsur meshkujt. Për të “robëruar” shikimet e gjinisë më të fortë, më e rëndësishme është që të ndjeheni komote në atë që keni veshur.Ju mund të jeni të veshura në një fustan ekstravagant me qindra gurë me shkëlqim dhe megjithatë të mos arrini të merrni asnjë kompliment ose shikim magjepsës. Meshkujt pëlqejnë mënyrë më të thjeshtë të veshjes.Mund të jeni të pashangshme edhe në një fustan të thjeshtë të zi ose xhinse me bluzë të bardhë, derisa të dini se si ti mbani ato dhe përshtaten me stilin tuaj.

Përdorni gjuhë pozitive joverbale

Femrat arogante dhe të ftohta që aktrojnë pakapshmëri kanë edhe sukses më të vogël, sepse shkaktojnë negativitet që i largon meshkujt. Që të jeni krejtësisht e kundërta e tyre, duhet të tregoni se jeni të hapura për komunikim. Takoni shikimin e tij dhe mbajeni kontaktin me sy disa sekonda, buzëqeshni me “masë”, mbajeni kokën drejtë dhe argëtohuni.Zbuloni mënyrën tuaj unike të flirtit. Meshkujt nuk do të ju afrohen nëse bëheni të pakapshme dhe nëse nuk i jepni dritë të gjelbërt.

Dilni me idenë se kërgoni argëtim, e jo partner

Shumë femra me status “single” dalin me mendimin “Sot duhet të gjej një djalë”, e pastaj i zë gjumi të zhgënjyera në pritje të atij të vëretit. Të zëna me misionin e tyre ata humbasin argëtimin dhe kanë pamje të ashpër, kurse kjo aspak nuk është tërheqëse për gjininë e kundërt.Kur dilni jashtë, qëllimi juaj duhet të jetë argëtimi. Qeshuni. Buqëqeshja është arma më e fortë e një femre. Ajo reflekton personalitet miqësor dhe të ngrohtë – atë që e dëshiron çdo mashkull.

“Ngjyrosuni” me të kuqe

Ngjyra e dashurisë çdo herë ka tërhequr syrin e mashkullit. Të gjitha hulumtimet vërtetojnë se femrat të veshura në të kuqe janë më tërheqëse për meshkujt. Nxirreni fustanin e kuq nga vitrina juaj dhe mos u mendoni dy herë. Jo vetëm që do të bëheni magnet për shikimet e meshkujve, por edhe do të ndjeheni si “tërheqëse fatale”.

Duajeni trupin tuaj

Sharmi dhe pashmangshmëria nuk kanë asgjë të përbashkët me formën e trupit të femrës ose me kilogramët. Magjia e tërheqjes është në vetëbesimin, në mënyrën e të cilës femra kënaqet në lëkurën e saj, në vetëbesimin feminist të mbajtjes së trupit. Meshkujt nuk do ti vërejnë dy kilogramët e ri që ju çdo ditë i analizoni para pasqyrës nëse ndjeheni të kënaqura me ato.

Angazhohuni dhe bëhuni aktive

Qëndrimi i frenuar me shikim të “vdekur”, shikimi në ekranin e celularit, qetësia – nuk janë sinjale që pranojnë mesazh se ju jeni duke u kënaqur gjatë daljes në mbrëmje.Tregoni se jeni person argëtues dhe se rreth juve vazhdimisht ndodhë diçka interesante, që ai i cili ju shikon të dëshirojë të hyjë në botën tuaj. Luani, bisedoni me njerëzit rreth juve, qeshuni..
Në këtë mënyrë edhe ju do të ndjeheni më të gëzuara, por edhe do ta intensifikoni tërheqjen tuaj.

Mos i përqeshni anët e këqija të femrave të tjera

Mos e përqeshni pamjen fizike të femrave tjera, e as sensin e tyre për modë, kryesisht kur jeni në shoqëri të kandidatit potencial të zemrës suaj. Komentet e këqija për fustan të shkurtë të femrës nga tavolina tjetër dhe make-upi i keq i femrës që kalon pranë juve nuk do ta rrisin popullaritetin tuaj tek meshkujt. Me përgojimin e tillë ju tregoni pasiguri, e dikush mund të mendojë se ju reflektoni xhelozi.Më mirë përmbahuni nga komentet mashtruese, për të mos humbur nga tërheqësia juaj.

Mbizotëroni artin e bisedave sipërfaqësore të mbushura me humor

Pasi që kërkuesi trim do të vije tek ju, është me rëndësi që të shfaqni tërheqësinë e karakterit tuaj. Kuptohet, bisedat tuaja të para nuk do të jenë të thella, andaj komunikimi juaj do të reduktohet në biseda sipërfaqësore argëtuese. Edhe bisedat e lira mund ta shfaqin intelegjencën dhe sensin tuaj për humor. Mos i nënvlerësoni.

Dhe ajo që është më e rëndësishme, keni vetëbesim se posedoni një tërheqje magnetike.

Sigurisht keni vërejtur se në ditët kur ndjeheni mirë dhe tërheqëse, fitoni më shumë komplimente dhe ju ofrohen më shumë njerëz.Ajo nuk është e rastësishme. Kur sytë tuaj shkëlqejnë në vetbesim, kur ndjeheni se mund ta rrënoni botën, njerëzit tjerë nuk mund ta injorojnë praninë tuaj dhe magnetizmin tuaj të papërmbajtshëm.

Testi i ri i dashurisë që zbulon suksesin e martesave


Shkencëtarët kanë hartuar një test të ri dashurie, që sipas tyre është një matës i mirë i martesave të lumtura ose jo

Studimi

Kërkimi mbështet idenë se reagimet e pavetëdijshme ndaj një fotoje të partnerit ose partneres mund të jenë një parashikues i dobishëm i të ardhmes së martesës.

Studimi i publikuar në Journal Science tregoi se ata që kishin një reagim negativ kishin më shumë gjasa të ishin të palumtur vite më pas.

Autori i studimit, Xhejms Meknulti (James McNulty) nga Universiteti shtetëror i Floridës, thotë se testi i ri mat ndjenjat e vërteta të sapomartuarve kundrejt njëri-tjetrit, ndryshe nga sa ata shprehen te të tjerët apo ia pranojnë vetes.

Përgjigjet e menjëhershme të ndërgjegjes së brendshme duket se janë shumë të fuqishme në parashikimin e çifteve që do të vazhdojnë ta ruajnë lumturinë vite më pas.

Skuadra e kërkuesve që u morën me studimin intervistoi 135 çifte të sapomartuara menjëherë pas dasmës. Hulumtuesit iu kërkuan atyre ta vlerësonin martesën me terma pozitivë dhe negativë që nga “mirë”, “keq”, “e kënaqshme” dhe “e pakënaqshme”.

Më pas ata matën reaksionet e pavetëdijshme të secilit duke përdorur testin intrigues të dashurisë. Këtu përfshihej shikimi i fotografisë së njëri-tjetrit për një të tretën e sekondës.
Pjesëmarrësve në studim u duhej të përgjigjeshin sa më shpejt të ishte e mundur me fjalë si “e mrekullueshme”, “e paparë”, “e tmerrshme” dhe “e frikshme”.

Shpejtësia sipas të cilës përgjigjeshin luante rolin kyç në shprehjen e ndjenjave të vërteta, tregojnë kërkuesit. Testi u bazua në parimin psikologjik të shoqërimit.

Mendohet se pas shikimit të rrufeshëm të një fotoje të partnerit ose partneres, në mendjen e të sapomartuarve krijohej një mendim pozitiv ose negativ.

E mrekullueshme apo e frikshme?

Nëse tek ata krijohej një gjendje pozitive, pjesëmarrësit e studimit shpreheshin me fjalë si “e mrekullueshme” ose “e paparë” më shpejt sesa kur thoshin fjalët negative që i vinin në mendje prej imazhit të paraqitur për shumë pak çaste.

Studiuesi Meknulti dhe skuadra e tij zbuluan se përgjigjet që dhanë të porsamartuarit ishin të gjitha pozitive dhe secili ishte shumë i lumtur me zgjedhjen që kishte bërë. Por përgjigjet e nënvetëdijshme nga testi i dashurisë varionin dukshëm.

Studiuesit i intervistuan çiftet çdo gjashtë muaj për katër vitet e ardhshme. Rezultoi se përgjithësisht, ata që kishin dhënë përshtypje negative të pavetëdijshme në të ardhmen ose ishin të palumtur ose po përjetonin divorc.

“Të gjithë duan të besojnë se janë pjesë e një marrëdhënieje të mirë dhe njerëzit mund ta bindin veten se janë, por niveli i reagimeve të tyre të sinqerta dhe të menjëhershme tregon të vërtetën për marrëdhëniet e tyre”, thotë autori i studimit.

Testi mat prezencën ose mungesën e ndjesive negative në lidhje me martesën e sapolidhur. “Njerëzit mund të kenë dashuri dhe ndjenja negative në të njëjtën kohë dhe testi i nxjerr këto ndjesi në pah”, u shpreh Meknulti.

Megjithatë, sipas studiuesve kërkimet nuk janë akoma në gjendje të përcaktojnë me saktësi ndjesinë e çifteve përpara se këta të martohen. Kështu që e vetmja gjë që mund t’u ofrohet atyre që janë akoma të lirë apo në një marrëdhënie që s’ka përfunduar në martesë, është të dëgjojnë zërin brenda vetes.

“Mendoj se këshilla më e mirë do të ishte që cilido t’i kushtonte vëmendje ndjesisë që merr nga kontakti vizual me partnerin ose partneren. Nuk mendoj se ky duhet të jetë faktori i vetëm që duhet të ndikojë tek opinioni për dikë, por është i rëndësishëm dhe s’duhet nënvlerësuar”, përmbyll studiuesi, i cili mundësoi hulumtimin.

Meshkujt më të zjarrtë në dimër?


Shkencëtarët zbulojnë se dimri i gjallëron meshkujt dhe se i ftohti i bën ata më të zjarrtë në shtrat. Gatishmëria shtohet bashkë me rënien e temperaturave

Studimi

Stina e dimrit jo vetëm që ndez zjarre ndër vatra, por gjithashtu nuk le pa ndezur edhe trupat. Sipas një studimi të ri, gjatë muajit dhjetor, janar dhe shkurt te meshkujt rritet zgjimi seksual.

Kështu, mos t’ju duket aspak e pazakontë, nëse gjatë muajve të ftohtë, pavarësisht temperaturave të ulëta, shtrati juaj është i zjarrtë.

Është zyrtare, meshkujt duan më shumë seks gjatë dimrit, deklarojnë kërkimet e fundit të shkencëtarëve. Hulumtuesit zbuluan se meshkujt ishin më të interesuar seksualisht për femrat gjatë muajve të ftohtë, sesa gjatë verës.

Në një kërkim të ri, 114 burra u pyetën të kategorizonin sesa tërheqëse ishin disa femra. Eksperimentet u bënë çdo tre muaj gjatë një viti.

Një herë në 90 ditë, secili mashkull u pyet sesa të bukura u dukeshin disa fotografi femrash. Në dy albume që u përdorën nga studiuesit, njëri tregonte vetëm fytyrën dhe tjetri trupin.

Kërkuesit zbuluan se tërheqja e burrave ndaj fytyrave të femrave nuk ndryshonte gjatë gjithë vitit. Megjithatë, interesi kundrejt trupave të tyre, po.

Te meshkujt shfaqej hapur rritje e gjallërisë seksuale mbi fotografitë që iu treguan në muajt dhjetor, janar dhe shkurt, që janë muaj dimri. Nga ana tjetër, ata nuk shfaqesh aq shumë të tërhequr gjatë muajve të verës si qershor, korrik dhe gusht.

Për më tepër, meshkujt që ishin në të njëjtën lidhje dashurie gjatë studimit raportuan luhatje të njëjta në lidhje me çështjen sesa tërheqëse i shihnin partneret. Veçanërisht, burrat mendonin se të dashurat e tyre ishin më seksi gjatë dimrit sesa në verë.

Përfundimet u publikuan te The Psychology of Human Sexuality (Psikologjia e seksualitetit njerëzor), që ekzaminon sjelljet seksuale.

Ato u mbështetën edhe nga studime të tjera, që treguan se njerëzit bëjnë më shumë seks në muajin dhjetor sesa çdo muaj tjetër.

Një arsye për ndryshimet në nivelin e gjallërisë seksuale mund të jetë shiriti që cilëson se e ngrohta është më e lartë në verë. Në dimër, lëkura është më e zbehtë, kështu që e bën më të dëshirueshme.

Gjatë verës, kur të gjithë ne shkojmë në plazh dhe veshim bikini, kjo bëhet diçka e zakonshme dhe kërkon më shumë stimul që të eksitohen.

Janë disa shpjegime të mundshme për shkakun përse epshi mashkullor rritet gjatë motit të ftohtë, përfshirë këtu edhe faktin që ka më pak shpërqendrime.

Fakti që kategorizimi i fytyrave nuk ndryshon gjatë vitit, e mbështet këtë teori. Një tjetër mendim është se nivelet e hormoneve te meshkujt luhaten në mënyrë sezonale dhe duket se ndihen më të gjalla gjatë motit të ftohtë.

Dr. Xhastin (Justin) Miller, një psikolog në Universitetin e Harvardit, që ekzaminoi përfundimet tha: “Kërkimi na jep të drejtë të dyshojmë se moti nuk është e vetmja gjë që ndryshon me stinët”.

Në një studim të ndarë, Lovehoney, kompani lodrash seksuale, analizoi shkallën e lindjeve në Britani dhe zbuloi se më shumë fëmijë konceptoheshin në dhjetor sesa në muajt e tjerë.

Po sipas këtij studimi, 11 dhjetori ishte data më pjellore e vitit për britanikët, sepse në këtë ditë ngjizeshin më shumë fëmijë se në çdo datë tjetër të vitit.

Të dhënat kombëtare britanike tregojnë se data më e përhapur në vend është 16 shtatori, që i bie 40 javë pas datës 11 dhjetor.

Mendohet se çiftet bëjnë më shumë seks gjatë dimrit për shkakun e thjeshtë se ekzistojnë më pak shpërqendrime të jashtme sesa në muajt e verës.

Shkencëtarët rekomandojnë se ajri i ftohtë gjithashtu përmirëson cilësinë e spermës, duke shpjeguar shkallën e lartë të lindjeve. 

Bashkëthemeluesi i Lovehoney, u shpreh: “Më në fund kemi zbuluar një arsye për të dashur dimrin, sepse është i mrekullueshëm për jetën seksuale”.

Pavarësisht faktit që i ftohti ka filluar, tre apo katër muajt e ardhshëm do t’ju sjellin më shumë kënaqësi seksuale sesa pjesa tjetër e vitit.

Shkencëtarët janë optimistë për këtë fakt dhe shprehen të lumtur që mundën të zbulonin arsyet e kësaj ndodhie.

10 gjërat që nuk duhet t’i sakrifikoni për një lidhje


Që nga lumturia deri te bindjet tuaja fetare, ka disa gurë themeli që ju karakterizojnë, prej të cilave nuk duhet të sakrifikoni asnjërën, pasi në një dashuri e vërtetë nuk do t’ju duhet…

Është e vërtetë që kur dy persona lidhen së bashku, ata përpiqen të bëhen një trup i vetëm, një mendje e pandarë dhe dy njerëz të unifikuar. Por gjithsesi, ka disa gjëra të cilat duhet t’i ruani si personale dhe të mos hiqni dorë prej tyre pavarësisht sesa të madhe e keni dashurinë për partnerin tuaj.

Lumturinë

Partneri juaj duhet t’ju sjellë lumturi dhe gëzim në jetë, në vend që t’ju ulë moralin dhe t’ju bëjë të ndiheni të trishtuara. Nëse partneri/ja ju bën të mos ndiheni mirë për jetën, atëherë nuk jeni më në një lidhje të shëndetshme. Është e kuptueshme nëse partneri/ja juaj nuk është gjithnjë në humor të mirë, por nëse ai/ajo po ju lëndon qëllimisht, duhet të ndaheni. Lërini personat negativë të punojnë për të përmirësuar veten përpara se të mund të kenë një lidhje të shëndetshme.

Argëtimin

A qeshni me partnerin tuaj dhe a provoni gjëra të reja së bashku? Ndërsa është normale të keni mosmarrëveshje, shumica e marrëdhënies suaj duhet të ketë të bëjë me lumturinë dhe argëtimin. Është e rëndësishme ta shijoni jetën me partnerin tuaj dhe miqtë, e për më tepër, partneri juaj duhet ta respektojë këtë gjë.
Lirinë

Në një marrëdhënie të shëndetshme, duhet të jeni në gjendje të dilni dhe të shijoni argëtimin pa shqetësuar apo zemëruar partnerin tuaj. Sjellja posesive është normalisht një tregues i pasigurisë dhe pasiguria është problem i tyre personal të cilin ju nuk mund ta rregulloni. Një marrëdhënie e shëndetshme dhe e qëndrueshme përfshin dy partnerë që kalojnë kohë së bashku dhe veçmas.

Paqen e brendshme

Është e rëndësishme që të ruani paqen e brendshme në vetvete. Nëse partneri ju bën të ndiheni nervoz, të zemëruar, apo në ankth, ju mund ta gjeni veten në mes të depresionit. Nëse ziheni rregullisht me partnerin tuaj, është koha t’ia bëni vetes pyetjen përse po vazhdoni të qëndroni në këtë marrëdhënie? A po e bëni njëri-tjetrin të lumtur? A mund të zgjidhet problemi?

Përvojat

Jeta është plot entuziazëm. Gjatë jetës do të keni eksperienca brilante, të cilat do t’ju bëjnë më të zgjuar, më të lumtur dhe më në paqe me veten. Nëse personi që keni në krahë nuk kërkon të provojë gjëra të reja dhe ju pengon t’i provoni dhe ju ato, lumturia juaj mund të jetë e vështirë për t’u arritur. Një partner me stabilitet emocional do t’ju inkurajonte që të përjetonit gjëra të reja dhe të argëtoheshit.
Personalitetin

Personaliteti juaj është ai që ju karakterizon. Personi i duhur do t’ju dojë juve dhe personalitetin tuaj mbi çdo gjë. Në një marrëdhënie të lumtur, asnjë partner nuk do të donte ta ndryshonte personalitetin e tjetrit, sepse ata e duan njëri-tjetrin për atë që janë. Sigurisht që kompromisi është normal dhe i shëndetshëm, por nuk do të doni të jeni me dikë që përpiqet të ndryshojë personalitetin tuaj – gjë që do të thotë se ai/ajo nuk ju do mjaftueshëm.

Marrëdhëniet tuaja

Në fillim të një marrëdhënieje, shumë njerëz kalojnë një periudhë mjalti – entuziazëm, afërsi dhe një dëshirë për të qenë me tjetrin gjithë kohën. Megjithatë, nëse keni qenë së bashku për pak muaj dhe mezi i shihni miqtë dhe familjen tuaj, kjo tregon për sjellje posesive. Është e rëndësishme të keni shumë marrëdhënie të shëndetshme në jetë dhe të mos jeni shumë të varur me partnerin tuaj, pasi kjo është e pashëndetshme.

Ndjenjat

Një pjesë e madhe e një marrëdhënieje të shëndetshme është respekti: të dy partnerët duhet të dëgjojnë vërtet njëri-tjetrin dhe të kuptojnë ndjenjat dhe mendimet e tyre pa i gjykuar, shkruan Shqip. Nëse ndieni se partneri juaj nuk i merr në konsideratë ndjenjat tuaja, pyesni veten nëse i merr ai/ajo parasysh ato që ndieni dhe si mund ta ndryshoni këtë.
Ëndrrat

Një marrëdhënie e mirë është një partneritet. Të dy njerëzit duhet të mbështesin njëri-tjetrin në çdo hap të rrugës së tyre. Është normale të keni ndjenja të ndryshme, por ju duhet të mbështesni gjithnjë njëri-tjetrin gjatë gjithë rrugëtimit. Dashuria do të thotë të duash që dikush të përjetojë gëzimin dhe lumturinë tuaj. Çfarë dëshiron në jetë është një pjesë e madhe e atij që ti je dhe është po ashtu me ndikim të madh në marrëdhënien tuaj të realizoni ëndrrat.

Besimin

Besimi juaj është i rëndësishëm për atë që jeni vërtet. Askush në jetën tuaj nuk duhet të përpiqet t’ju ndryshojë fenë apo besimet tuaja. Ndoshta partneri juaj nuk ka të njëjtin besim me ju, por kjo nuk duhet të ndryshojë asgjë mes jush. Vlerat personale janë ato që kanë më së shumti rëndësi.

Mungesa e seksit çon drejt infarktit


​Pas 14 studimeve shkencore, është konstatuar se ata që bëjnë seks vetëm kohë pas kohe, janë në rrezik më të madh nga sulmi në zemër.

Në të vërtetë, gjatë seksit rritet presioni i gjakut dhe të rrahurat e zemrës, çka te personat e moshuar shkakton infarkt, sepse zemra e tyre nuk është aq e fortë për një përgjigje të tillë, sepse nuk është në formë.

“Në mënyrë që njerëzit të jenë më të shëndetshëm, ndërsa zemra e tyre në formë më të mirë, duhet së paku pesë herë në javë të merren me ndonjë aktivitet fizik, pa marrë parasysh se a bëhet fjalë për ecje në natyrë, punë në kopsht, apo seks”, thotë kardiologia Amy Thompson.

Ajo ka shtuar se një person sa më aktiv që të jetë në seks, aq më pak ka rrezik të përjetojë infarkt, sepse gjatë seksit të rregullt, zemra bëhet e fortë si muskul tregon siti nr.1 Shqiptar i takimeve online MBLESERI.com

Disa studiues nga Queens para ca muajsh kanë ardhur në përfundim se seksi tre herë në javë apo më shpesh, përveç sulmit në zemër, e shmang edhe sulmin në tru.

Flet nusja që u braktis nga burri, vetëm një orë para martesës


Një femër që priste të bëhej nuse, e ka shkruar një letër emocionale, kur tregon momentin prekës kur u braktis nga i fejuari.

Cyndi Maisonneuse, nga Londra, ka thënë se i është errësuar pamja kur partneri saj i ka thënë se nuk mund ta bëjnë dasmën.

“Ai erdhi tek unë dhe më tha se duhet të flasim vetëm. Ishte duke qarë dhe mendova se po i shfaqte emocionet”, ka thënë ajo për The Guardian.

“Mbeta e ngurt, me vellon e vendosur në kokë. Ky njeri do duhej të ishte dashuria e jetës sime dhe po më thotë se nuk mund të martohemi, vetëm një orë para ceremonisë. Zemërthyer, shikoja nga dritarja, teksa motra shkoi t’ju thotë të ftuarve se është anuluar dasma”, ka thënë Cindy, lidhur me ceremoninë që ka pasur të mbahet në Hawaii, transmeton siti nr.1 Shqiptar i takimeve online MBLESERI.com

Për më keq, ajo është dashur të qëndronte në një resort me “burrin”, për një javë.

“E mbushja ditën me aktivitete, në mënyrë që të lodhem dhe të fle. Tash, gjashtë vite më vonë, e ndjej si të kaluar. Madje, ndonjëherë edhe qeshi me këtë rast”, ka thënë ajo në letrën e saj.

Thursday, August 13, 2015

Vajza pyet doktorin: Dukesh që je e virgjër ose jo në analizat e urinës ose të gjakut?


Pyetje:Doja te dija nese dukesh qe je e virgjer ose jo.. ne analizat e urines ose te gjakut ? me falni per shqetesimin …pres pergjigje me shume respekt.

Pergjigje:Je ose jo virgjereshe nuk percaktohet me analiza. Ate mund ta shikojne vetem gjinekologu ne nje vizite gjinekologjike.

Me mire nga te gjithe e di ti. Ke bere ose jo akt seksual vaginal penetrant, ose jo?Me mire se ti a ka njeri qe ta dije kete?

Pac fat dhe shendet.

10 fakte interesante mbi prezervativët


Çfarë nuk do të bënte njeriu për t’u kënaqur në marrëdhënie seksuale! Mirëpo vetëm që duhet të jetë i sigurt. Ju zbulojmë 10 fakte interesante mbi prezervativët të cilat me siguri nuk i keni ditur!

Galon, fati!

Prezervativi mestar është kampion i qëndrueshmërisë! Ky prezervativ mund të përballojë madje edhe një galon lëngjesh! Kjo është pothuajse katër litra apo 16 gota!

Qengji, po, qengji…

Pothuajse të gjithë prezervativët modernë (rreth 90 për qind e tyre) bëhen nga lateksi. Në mënyrë që personave alergjikë ndaj kësaj substance akoma seksi t’u jetë i këndshëm, materiet të cilat i përdorin janë edhe poliretani, mirëpo në rastet më të rralla edhe të brendshmet e qengjit.


I vjetri si prezervativ…

Prezervativët janë shpikje shumë, shumë e vjetër. Disa burime historike thonë që ky lloj i mbrojtjes daton madje nga viti 1350 para erës së re. Këta “prototipa” të vjetër janë ndërtuar nga fshikëza dhe të brendshmet e kafshëve.

Mëndafshi nuk është vetëm për “fustane”

Kur iu bënë monotone prezervativët me prejardhje nga kafshët, pionierët e seksit të sigurt kaluan në materiale të tjera si p.sh. mëndafshi dhe pambuku. Pastaj iu kthyen luspave të peshkut dhe lëkurëve të kafshëve.

Prezervativët nuk mbrojnë nga HIV-i?

Vetëm prezervativët nga lateksi mbrojnë nga HIV-i! Testet kanë treguar që prezervativët e bërë nga substancat e tjera lejojnë të depërtojë virusi. Kujdes!

Më ngadalë me vajin edhe jashtë kuzhinës!

Vaji, si edhe shumica e losioneve dëmtojnë lateksin. Kujdes që gjatë paralojës dhe aktit seksual përdorni lubrifikante me bazë nga uji dhe silikoni, në mënyrë që të siguroni efektin maksimal të mbrojtjes.

Dy nuk janë më mirë se një!

Assesi mos përdorni dy prezervativë përnjëherë, rezultati do të jetë krejtësisht kundërproduktiv. Fërkimet midis dy kondorëve më parë do të shkaktojnë që të dytë të pëlcasin, sesa do të ndihmojnë.


Çka do të bësh me të?

Kini kujdes ku e vendosni atë që do ta vini. Assesi mos ia ekspozoni prezervativin dritës së diellit apo nxehtësisë së madhe, siç janë lëngjet të cilat do të mund t’i dëmtonin. Pra, verifikoni afatin e përdorimit.

Prezervativët në ushtri!

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, me prezervativë janë mbuluar pushkët në mënyrë që të mos i dëmtonte uji i njelmët.

Bankomatet…

Prezervativët shiten në automatë që nga viti 1928.

Arti i joshjes me tri lëvizje


Kush është ai mashkull që nuk ka dëshirë të mësojë si të joshi një femër. Tashmë vijnë disa këshilla nga Stefan Strecker, i cili në Gjermani është cilësuar si specialist guru i joshjes së femrave. Eksperti premton se vetëm në një fundjavë, të gjithë mund të mësojnë artin e joshjes, me përjashtim të meshkujve shovinistë. Kush nuk ndjen ndjeshmërinë e një femre nuk mund ta joshë kurrë atë, edhe nëse merr pjesë në seminaret e mia.

Strecker thotë se për të joshur një femër duhet vepruar me zemër dhe me tru, por në momentin e duhur, patjetër që duhet treguar kurajo.

Mësimi i parë ka të bëjë me kontaktin e parë për t’u vendosur me objektin, për t’u pushtuar. Strecker shpjegon se kjo duhet të merret parasysh në momentin e shtrëngimit të duarve, duke e parë në sy një femër, sepse “trupi flet”. Ai shton se edhe nëse ju nuk dëshironi të mbeteni vetëm miq me një femër, duhet të kini guxim për t’u përballur edhe për të folur në mënyrë romantike dhe sensuale, që femrave me të vërtetë ju pëlqen shumë. Stresker thekson se duhet të tregoni një kujdes të veçantë ndaj një femre, ta çoni në një restorant të mirë, romantik dhe të bisedoni e komunikoni sa më shumë me të.

Dashuria në shikim të parë ekziston


Më shumë se 25% e meshkujve ranë në dashuri në shikim të parë dhe ishin të magjepsur nga partnerja e tyre, pas takimit të parë. Femrat nga ana tjetër kërkojnë më shumë kohë për të kuptuar se çfarë ato duan.

Rreth 50% e meshkujve bien në dashuri pas takimit të parë me një partnere potenciale romantike duke dëshmuar se edhe në epokën moderne meshkujt janë ende romantik.

Sipas një studimi britanik 25% e meshkujve pas takimit të parë kanë ndjerë se kjo femër është për të, dhe 29% e pranojnë se e pëlqejnë partnerin në takimin e parë, mëgjithëse nuk ka rënë ende në dashuri.

Fertiliteti femëror, katër faktorët e rrezikut

Shanset për të mbetur shtatzënë gjatë viteve të fundit po pësojnë rënie. Kjo lidhet ngushtë edhe me mënyrën e jetesës që bën gruaja. Dietat e paekuilibruara, pirja e duhanit dhe pirja e alkoolit krijojnë vështirësi tek gratë të cilat dëshirojnë të bëhen nëna.

Disa prej faktorëve që shfaqin rrezik:

Mbipesha – Kilogramët e tepërt apo dietat e tepruara ndikojnë në prodhimin e hormoneve të cilat krijojnë vështirësi për të mbetur shtatzënë. Ekspertët këshillojnë një peshë të shëndetshme, dietë të ekuilibruar dhe ushtrime të moderuara. Vetëm në këtë mënyrë mund të rrisni shanset tuaja për të patur fëmijë.

Kimikatet – Ekspozimi ndaj kimikateve, ndotësve dhe pesticideve deri në 29% mund të zvogëlojë aftësinë e një çifti për të patur fëmijë. Në mënyrë të veçantë janë identifikuar 15 kimikate që favorizojnë fillimin e menopauzës së hershme. Ndër këto ka edhe kimikate të pranishme në paketimin e produkteve të ndryshme për kujdesin apo tek produktet personale, si parfumi.

Pirja e duhanit – Zvogëlon shanset e mbetjes shtatzënë, pasi ndikon negativisht në sistemin endokrin. Sipas Shoqërisë Amerikane të Mjekësisë Riprodhuese, duhani është përgjegjës për 13% të të gjitha rasteve të infertilitetit.

Alkooli – Konsumimi i më shumë se një gote alkool në ditë rrit rrezikun e zhvillimit të çrregullimeve të ovulacionit. Përveç kësaj një studim suedez ka treguar se më shumë se 7.000 gra kanë bërë ndërhyrje të riprodhimit, pasi konsumimi i alkoolit i ka bërë agresive, duke humbur çdo lloj kontrolli mbi veten.

Wednesday, August 12, 2015

10 kryeqytetet per pushime te shthurura


Qytetet e mëkateve në të cilat keni mundur të hasni në ndyrësi të llojllojshme, gjithmonë kanë ekzistuar në histori – nga Roma e vjetër deri te Shangai.

Në shekullin e 21-të qytetet e reja të mëkateve ofrojnë opsione të ndryshme për personat të cilët janë të etshëm për aventura, por që nuk çajnë fort kokën për rregull dhe moral. Po ju paraqesin listën e këtyre qyteteve.

10. Berlin, Gjermani

Viteve të fundit, Berlini ka gëzuar famën e qytetit i cili kultivon fetishe të ndryshme. Për ata të cilët duan aventurat e llojit të këtillë ekzistojnë “burgje” të shumta, “qendra rehabilitimi” klube të ndryshme dhe vende të ngjashme.

Është interesante që Berlini, midis dy luftërave botërore ka themeluar i pari Institutin e shkencave seksuale në të cilin ka ekzistuar një koleksion i madh i pornografisë. Prostitucioni është legal, ndërkaq jeta e natës jashtëzakonisht e pasur dhe diç më pak me përmbajtje jomorale.

9. Macau, Kinë

Ai që është Las Vegasi në Amerikë, në Kinë është Macau (Makao). Ky qytet ka legalizuar bixhozin dhe nga kjo veprimtari fton shuma përrallore parash.

Tashmë ia ka kaluar Las Vegasit me të ardhura më të mëdha dyfish nga bixhozi, mirëpo ka edhe kazinonë më të madhe në botë – Venetian Macau.

Si edhe në pandanin e tij amerikan, edhe në këtë qytet prostitucioni është legal.

8. Manama, Bahrejn

Kujt do t’i shkonte në mend që në Lindjen e Afërt ka vende aq të mira për argëtime. Manama është vend shumë i popullarizuar ku sauditët relaksohen kur u bëhen të mërzitshme ligjet e rrepta në shtetet e tyre.

Këtu ka shumë klube, ndërkaq kohëve të fundit është popullarizuar edhe prostitucioni, mirëpo krejtësisht ilegal.

Edhe pse Manama është qytet me shumicë myslimane, një e treta e banorëve janë të huaj, andaj kultura është dukshëm e liberalizuar.

7. New Orleans, Luizianë

E kaluara “e mëkateve” të këtij qyteti i ka rrënjët në shekullin e 19-të, kur ka qenë vatër e muzikës, e prostitucionit, e ushqimit francez dhe e hedonizmit.

Tani është një përzierje e arkitekturës franceze, dyqaneve pornografike dhe e bareve në të cilat mund t’ju ndodhin shumë gjëra.

Prostitucioni është ilegal, mirëpo ka histori të gjatë në këtë qytet.

6. Moskë, Rusi

Çfarë ndodh kur pas disa deceniesh të pushtetit restriktiv hapen kufijtë e shtetit dhe lirohet energji e madhe ndër njerëzit? Jeta e natës në Moskë është shumë e pasur dhe e llojllojshme.

Këtu mund të gjeni lloje të ndryshme klubesh – nga harkor tekno, deri te roku dhe party trans, të cilat i vizitojnë njerëzit nga e tërë Evropa.

Prostitucioni është ilegal, mirëpo dënimet kryesisht janë gjobitje me para. Prandaj shumicës i përgjigjet që të merren me këtë profesion, por i shfrytëzojnë edhe shërbimet.

5. Rio de Janeiro, Brazil

Bukuritë mitike braziliane janë femrat më të bukura të botës, ndërkaq Rio është vendi më i përshtatshëm për to.

Nga Kopakabana deri te Ipaneme gjatë tërë ditës mund të shihen damat të cilat mendojnë që pjesa e sipërme të bikinit nuk e ka vendin në gardërobën e tyre.

Megjithatë, argëtimi i vërtetë fillon natën, kur shkohet nëpër kube dhe ku dëgjohet “bosa nova”.

4. Las Vegas, Nevadë

Las Vegasi është parajsë e çdo aventurieri. Këtu është e mundshme të luhet bixhoz gjatë tërë ditës dhe pothuajse gjithkund (madje edhe në aeroport). Edhe prostitucioni teknikisht nuk është legal, por ai është i maskuar formën e ashtuquajtur “shërbime shoqërimi”.

Alkooli mund të pihet gjithkund, gjë që në Amerikë nuk është i preferueshëm, ndërkaq janë të popullarizuara klubet e striptizit në kuadër të kazinove të njohura. Në Las Vegas mund të blini edhe ndonjë armë, mirëpo për të blerë armën ju duhet të keni patentë shoferin.

Kush i do “mëkatet” e papërmbajtura në ushqim dhe pije, ka shumë restorante të cilat gëzojnë famën e restoranteve më të mira në Amerikë.

3. Amsterdam, Holandë

Amsterdami është bërë i njohur, pos për lule të ndryshme, edhe për rrugën e fenerëve të kuq në të cilën punojnë prostitutat dhe ka teatro të shumta seksuale. Të gjitha këto aktivitete janë krejtësisht legale.

2. Tihuana, Meksikë

Kur kaloni njërin ndër kufijtë me qarkullimin më të madh ndërkombëtar në notë, mbase do të mendoni që keni arritur në Perëndimin e egër.

Këtu prostitucioni është legal, ndërkaq ekziston bile edhe “rruga e fenerëve të kuq”, e cila quhet “La Coahuila”.

Në klubet e striptizit lejohet madje edhe prekja e valltareve, ndërkaq pija e njohur alkoolike “Tekila” është shumë e lirë.

1. Pattaya, Tajlandë

Nga bordelet, masazhi i njohur tajlandez, baret go-go, deri te kabareja me transseksualët si valltarë – çdo gjë është e lejueshme në këtë pushimore bregdetare.

Seksi është aktiviteti numër një, andaj mos u befasoni nëse ndonjë prostitutë nga rruga ju josh të shkoni në “dyqanin” e saj.

Nëse do të lodheni nga këto, gjithmonë mund të shikoni meçet e boksit të cilat zhvillohen në ambient të hapur.

Kur femrat lavdërohen me listën e dashnorëve

​Grumbullimi i “trofeve seksuale” assesi nuk është pasion vetëm i meshkujve. Edhe shumë femra i kanë meshkujt vetëm për seks. Për cilat femra është fjala?

Ç’është “trofeu” i seksit?

Sipas mendimit të kolumnistes së revistës Guardian, Pamela Stephenson Connolly i ashtuquajturi “trofeu seksual” është seksi kur ka të bëjë me joshjen e meshkujve ekskluzivisht për shkak të kënaqësive seksuale, pas të cilave me indiferencë gjithmonë i largojnë.

Gazetarja Simcha Whitehill ndërkaq, konstaton se femra të tilla ka gjithnjë e më shumë shkruan siti i tradhtive bashkshortore ne Shqip TRADHTI.com

A është bërë seksi trofe trend i ri midis femrave të pamartuara? A janë vërtet meshkujt viktima të seksit të tillë apo në të edhe vetë ata kënaqen? Kënaqja për mashkullin me siguri zgjat aq gjatë derisa edhe seksin të mos e kuptojë si aventurë të shkurtër dhe të shpejtë.

Aksione shumë të zjarrta

Gjatë kohës kur seksi pothuajse bëhet i arritshëm, me vetëm një shtypje butoni midis femrave mund të shihet rritja e seksit trofe, përkatësisht të takimeve vetëm për aventura të shpejta.

Disa thonë që viteve të fundit pikëpamjet e meshkujve dhe të femrave kanë ndryshuar në mënyrë drastike. Femrat e kanë vendosur karrierën para ndjenjave dhe lidhjes dashurore, ndërsa meshkujt gjithnjë e më shumë dëshirojnë butësi dhe siguri.

Tek seksi për trofe nuk është fjala vetëm për pushtimin e mashkullit dhe pastaj për dëshirën që sa më parë të lirohen nga “viktima” e tyre, por fjala është për vetëbesimin shumë të madh seksual të femrave të cilat mendojnë që mund të bëjnë për vete çdo mashkull që e dëshirojnë.

Natyrisht, fjala është për listën e meshkujve me të cilët kanë fjetur, sepse i konsiderojnë si dhuratë të tyre.

Seksi trofe për arritjen e vetëbesimit?

Seksi trofe është vetëm një konfirmim i vetëbesimit seksual dhe i grumbullimit të dhuratave në formë njerëzish, lokacionesh dhe mënyrash të seksit. Do të mund ta përkufizonim si fetish, i cili te disa femra grumbullimi i objekteve, përkatësisht kujtimeve të cilat u përkasin meshkujve me të cilët kanë fjetur.

Shumica syresh dëshirojnë vetëm aventurë të shpejtë në të cilën nuk dëshirojnë t’i përfshijnë ndjenjat. Nëse mashkulli ka dëshiruar aventurën ta shndërrojnë në lidhje serioze, shpejt do të përjetojnë dush të ftohtë

Një mashkull të tillë duhet ta braktisni!

Nuk është ai i duhuri por është i pashëm… Ky është një prej arsyetimeve më të shpeshta të femrave, që tashmë, madje, është bërë dhe qesharak. Lidhja e dashurisë që nuk ecën në fillim, nuk do të ecën as pas gjashtë muajsh. Në vend që të hiqni keq – më mirë do të ishte të hiqni dorë…
Këta janë tipat e meshkujve të cilëve u duhet thënë jo, dhe atë sa më parë:

Mashkulli i martuar

Nuk do ta lë gruan për shkakun tuaj – që do të thotë se nuk është në rregull të jeni më të, derisa ai është në bashkëshortësi me dikë tjetër. Hiqni dorë nga ky tip i meshkujve dhe atë pa menduar fare.

Ish-i i shoqes

Nëse ish i dashuri i shoqes suaj është ai i shkollës së mesme atëherë nuk ka shumë arsye për brengosje – mirëpo, nëse bëhet fjalë për dashurinë e zjarrtë të saj – për të cilin ndoshta vuan ende – atëherë, duhet të hiqni dorë. Shoqet janë më të rëndësishme sesa lidhjet joserioze me meshkujt, dhe nëse e humbisni shoqen do të humbisni më shumë sesa një mashkull.

Ish-i yt

Sigurisht se ka ekzistuar ndonjë arsye kur ju i keni dhënë fund lidhjes tuaj, apo jo? Nëse lidhjen tuaj e keni ndërprerë shumë kohë më parë dhe tash po ju shkon mirë, atëherë në rregull – mirëpo, nëse jeni prapë bashkë, ndërsa gjërat nuk kanë ndryshuar shumë, ekziston rreziku i madh se lidhja juaj do të përfundojë sërish, siç përfundoj dikur.

Tipi i cili e do ish-in e tij

Nëse e vëreni ndryshimin e disponimit tek ai kur ia përmendni ish të dashurën, atëherë, duhet ditur se ai ende nuk e ka tejkaluar dashurinë që ndjen ndaj saj – dhe lidhja me ju për të është vetëm një mënyrë për ta harruar atë. Kjo nuk do të ishte fer – andaj, nuk ka edhe shumë arsye pse duhet të jeni me një mashkull të tillë.

Këto janë brekët që mund t’i ndërroni pa zhveshur gardërobën

Slick Chicks” janë brend i veshjeve intime që u bëjnë të mundshme femrave që t’i ndërrojnë brekët pa zhveshur gardërobën.
Në brekë ekzistojnë kopsa në kërdhokulla, të cilat damat mund t’i shpërthekojnë dhe t’i ndërrojnë kurdo që dëshirojnë, transmeton Agjensia Martesore nr.1 ne Shqip MBLESERI.com

Këto janë brekë të shkëlqyeshme që mund t’i zhvishni, ndërkaq me atë rast nuk as që do të lëvizni gardërobën, thotë Mashable Helya Mohammadian, e cila i ka shpikur këto brekë.

“E kam dizajnuar këtë linjë veshjesh intime për femra të cilat shpesh ndodhen para situatave kur nuk mund të shkojnë deri në tualet dhe askush të mos i hetojë”, thotë ajo.

Secila palë brekësh është punuar nga materiali nëpërmjet të të cilit lëkura mund të marrë frymë, janë shumë komode për t’u bartur, ndërkaq po të njëjtën kohë janë mjaft të forta sikur rrobat e vërteta.

Punohen si brekë të zakonshme, tanga apo brekë të gjata deri afër gjunjëve, ndërkaq çmimi sillet nga 26 deri në 28 dollarë

Tuesday, August 11, 2015

Këshilla seksuale për meshkuj të papërvojë!

​Po ju përshkruajmë një sërë këshillash, të cilat janë shumë të thjeshta dhe të vetëkuptueshme, mirëpo shumë herë i harrojmë. Futja e dorës në pantallona të zbërthyera është mjaft argëtuese, mirëpo jo edhe veprim aq erotik.

Disa meshkuj propagandojnë teorinë që seksi u është dedikuar atyre për t’u kënaqur. Kënaqja jonë nënkuptohet se disi vjen vetvetiu. Veç kësaj, jemi të zakonshëm, kemi më pak zona erogjene dhe kënaqësia e vërtetë është vetëm orgazma, e cila është e shkurtër dhe intensive.

Shumica e meshkujve nuk do të pajtoheshin me këtë që po themi, edhe pse, thënë ndryshe, kjo është e vërtetë. Kënaqësia e vërtetë, të cilën meshkujt e përjetojnë në seks është bashkëpjesëmarrja në kënaqësinë e saj. E pra, përse duhet patjetër të jetë aq e komplikuar.

Shumica e njerëzve, ashtu siç ka treguar edhe anketa jonë, mbi seksin kanë mësuar nga miqtë, të cilët me siguri janë dashnorë të shkëlqyeshëm dhe i dinë të gjitha. Gjithmonë dinë çdo gjë derisa janë në shoqëri të meshkujve dhe vetëm kur janë duke pirë alkool.

Këshilla të shkurtra, me të cilat u ndihmojnë të gjithëve janë shpesh edhe të drejta, mirëpo nganjëherë edhe është më e vështirë të realizohen sesa të thuhen.

Në vijim disa marifete dhe këshilla, të cilave do t’u bëjmë nga një koment të shkurtër.

“Fryji në vesh…”

Kjo është këshillë klasike, e cila në praktikë shumë shpejt merr kuptim të keq. Ç’është e vërteta, veshët janë shumë të ndjeshëm dhe fryrja e fuqishme mund të pengojë shumë. Nëse njëkohësisht i lëshoni tingujt, me siguri do t’ia prishni kënaqësinë partneres suaj.

Duke pasur parasysh që më lehtë mësojmë nga praktika, merrni tharësen e flokëve dhe mbështeten në vesh. Aktivizoni dhe provoni të masturboni.

Shpresoj që e keni kuptuar. Fryrja në veshin e femrës duhet të bëhet në mënyrën sa më të butë, vetëm me frymë të ngrohtë dhe jo drejtpërdrejt në timpan të veshit. Mbase do t’i pëlqejë, edhe pse nuk do të thotë që të gjithave.

“Kapeni për sisë… kjo do ta argëtojë”

Femrat e përjetojnë shumë këndshëm prekjen e gjoksit, edhe pse meshkujt këtë e paraqesin plotësisht ndryshe. Nuk është fjala për shtrëngim të vrazhdë, por për përkëdhelje.

Posaçërisht vajzat e reja (derisa u janë duke iu rritur gjinjtë) dhe femrat para menstruacioneve janë jashtëzakonisht të ndjeshme në prekje. E pra, të mos u ngjitemi sikur brumi. Sipas tyre, duhet të sillemi gjithmonë me një mendim në kokë.

Nga sisët e saj do të ushqehet fëmija im. Provoni të imagjinoni për një çast, dhe më kurrë nuk do të kapni vrazhdë sisët e partneres.

“Sapo ia vura dorën nën brekë, ajo u bë e lagësht…”

Ka gjasa që kjo do të thotë se miku juaj i ka ngatërruar shkaktarin dhe pasojën. Vajza tashmë ka qenë e lagësht, sepse tashmë ka qenë shumë e eksituar dhe e ka dëshiruar seksin, ndërkaq dora nuk ka pasur kurrfarë ndikimi në të. Nëse ajo në atë çast e ka dëshiruar fuqishëm seksin, atëherë më mirë edhe ashtu sesa të mos ketë ndodhur fare.

Kërkon i një lokal të përshtatshëm, butësisht ndihmoni t’i zhveshë brekët dhe tek pastaj filloni të lozni me gishta. Të shumtën e rasteve femrat e duan lirinë gjatë seksit.

Meshkujt mjaftohen të hapim kapakun, ta nxjerrin dhe e gjitha kështu përfundon. Femrat rrobat e ngushta i ngufasin edhe shpirtërisht. Nëse nuk keni kohë të mjaftueshme që ta zhvishni edhe me atë rast t’i ndihmoni, kjo flet për padurimin tuaj dhe nevojën tuaj esenciale – kënaqësinë tuaj.

Pra, në raste të tilla ato ndihen të shfrytëzuara, ndërkaq ajo ndjenjë për femrën është një gjë shumë e keqe.Pirja e duhanit mund të shkurtojë penisin për një centimetër

​Edhe pse mendoni që dini çdo gjë, kur është fjala për penisin, gjithmonë mund të priten befasi!

1. E keni ditur që pirja e duhanit mund të shkurtojë penisin për një centimetër? Duke pasur parasysh që ereksioni varet nga pasqyra e mirë e gjakut, nikotina e tepërt pikërisht mund të çrregullojë qarkullimin e gjakut. Tërhiqjani vërejtjen të dashurit tuaj lidhur me këtë dhe, nëse nuk brengoset që mund të sëmuret nga kanceri në mushkri, atëherë le ta kursejë penisin e tij.

2. Keni parasysh që orgazma mesatare e mashkullit zgjat 6 sekonda, ndërkaq e femrave 23. Prandaj, nëse jeni njëri ndër ata të cilat forcojnë barazinë e partnerëve ju duhet ta zgjasni … edhe tri herë.

3. Vetëm njëri ndër 400 meshkujt është mjaft fleksibil që vetveten ta kënaq në mënyrë orale! Okej, menjëherë do të vazhdojmë tutje, duke mos e komentuar këtë hulumtim.

4. Ekzistojnë dy tipa penisësh. Njëri në ereksion zgjatet, ndërkaq tjetri që është i madh nuk rritet shumë kur arrin ereksionin. Sipas një ankete të revistës Men’s Helath 79% e meshkujve bëjnë pjesë në grupin e parë, ndërkaq vetëm 21% në të dytin.

5. Meshkujt të cilët duken më bukur kanë spermën më të fuqishme. Studiuesit spanjollë u kanë treguar femrave fotografitë e djelmoshave të cilët kanë spermë të mirë, mesatare apo të keqe dhe i kanë lutur që të zgjedhin njërin ndër ta. Femrat më së shpeshti kanë zgjedhur atë për spermën e të cilit pastaj është konstatuar se është më e fuqishmja.

6. Shkaktari më i shpeshtë i thyerjes së penisit është masturbimi energjik. Disa rreziqe vërtet nuk ia vlejnë.

7. Dhe, më në fund, një surprizë historike – penisi me të cilin pjesëtaret e gjinisë së bukur më së shumti janë kënaqur mbase mund të ishte penisi i mbretit të Tongos, Fatefeh, i cili gjoja u ka marrë virgjërinë 37.800 femrave midis viteve 1770 dhe 1784, që do të thotë 7 virgjëresha në një ditë. Dhe le të thotë dikush se nuk është mirë të jesh mbret!Çfarë mund të bësh pa organin seksual?

​Pas historisë së një femre që i preu dy herë penisin partnerit të saj shumë njerëz kanë ngritur pyetje të ndyshme në forumet e ndryshme në internet.

A mund të ringjitet? A mund të bësh seks edhe pa të? Si mund të urinosh? Specialistët i janë përgjigjur këtyre dhe disa pyetjeve të tjera të ngjashme.

Sa shumë të dhemb?

Përveç dhimbjes momentale ka dhe probleme të tjera që zgjasin. Sa herë që do të hipni në një biçikletë apo do të kryeni veprime ku do të preket zona e gjenitaleve tuaja ju do të keni dhimbje për një kohë të caktuar. Më mirë t’a evitoni biçikletën.

Çfarë mund të bëhet?

Ekspertët thonë se rekuperimi ose jo varet nga zona që është dëmtuar dhe sa thellë ka shkuar dëmtimi. Është shumë e vështirë që të ngjitësh apo qepësh nervat, por me pjesën muskulore kjo gjë mund të bëhet, tha një ekspert.

A mund të ringjitet?

Nëse nuk ka dëmtime të ekzagjeruara penisi mund të ringjitet dhe të kryejë funksionet e tij normale pa asnjë lloj problemi. Një studim në Kinë tregoi se 49 nga 50 burra që kryen operacione për të ringjitur penisin rifituan gjithë funksionet normale të tij.

Po nëse nuk mund të ngjitet?

Ka raste kur një penis nuk mund të ngjitet dhe në këto raste bëhet një penis i ri me pjesë nga pjesët e tjera të trupit. Gjithsesi ky penis i ri nuk ka të njëjtin efikasitet në pamje apo funksion si një penis normal.

A mund të bësh ende seks?

Një ndër problemet dhe shqetësimet më të mëdha për ata persona që kanë pasur probleme me penisin është fakti nëse mund të bëjnë ende seks apo jo. Me ringjitjen e penisit bëhet një implant për të bërë të mundur ereksionin po sa për ejakulimin nuk bëhet fjalë që të ndodhë pasi penisi nuk ka forcën e duhur.

Si mund të shkoj në tualet?

Një ndër shqetësimet më të mëdha është edhe shkuarja në tualet, pra urinimi. Nëse bëhet një ringjitje apo një operacion për rregullimin e penisit atëherë urinimi mund të bëhet ende në këmbë, por nëse nuk është e mundur kjo gjë atëherë mjekët krijojnë një rrugë të re për urinimin por fatkeqësisht duhet urinuar ulur.

Pse ndodh dëmtimi i penisit?

Arsyet janë nga më të ndryshmet. Rasti i fundit ishte për shkak të tradhëtisë, një grua në Kinë i preu dy herë me gërshërë penisin partnerit të saj. Një rast tjetër është ai i një kinezi të pafat në dashuri i cili e preu vetë penisin e tij pasi nuk po i ecte me femrat.

Çfarë mund të bësh në vazhdimësi?

Mund të vazhdoni të jetoni jetën tuaj normalisht, pa i “rënë në qafë” shumë mikut tuaj.

Ka dhe raste të veçanta si ai i John Wayne Bobbit i cili në vitin 1993 pa gruan e tij t’i priste penisin me një thikë guzhine.

Por ai jo vetëm që fitoi gjithë funksionet pas operacionit, por realizoi edhe një film pornografik të titulluar Frankenpenis.


Një histori dashurie që do ua zbukurojë ditën

​Një vajzë u zgjua pas 70 ditësh në koma dhe i habiti të gjithë kur pyetja e parë që bëri ishte për të dashurin e devotshëm se përse kishte qëndruar kaq shumë pranë saj.

Pas një aksidenti me makinë, kinezja Fu Jan u dërgua në spital në gjendje kome.

I dashuri i saj, Chen Ben la punën dhe qëndroi pranë saj gjatë 70 ditëve.

“Ajo u zgjua nga koma dhe nisi të flasë. Unë dhe mamaja e saj u lumturuam. Ajo më tha se përse isha kujdesur për të, pasi nuk donte të më bëhej barrë”, tha Ben.

Tani çifti do të martohet.

Rrjetet sociale janë mbushur me vlerësime për djalin e devotshëm dhe urojnë që ajo të rehabilitohet plotësisht.


Këshilla për një seks të zjarrtë

​Të gjithë e dinë se femrat në një mardhënie kërkojnë dashuri dhe mëshirë përjashtim nga sexi. Pika e përbashkët e të gjitha femrave është kërkim i dashurisë dhe i ngrohtësisë. Një mashkull që ju do dhe që ju e doni që ktë e shpreh hapurazi ndaj jush mund t’ju qojë në një mardhënje të lumtur sexual.

Dilni nga dhoma e gjumit

Shumica e femrave sexing e adhurojnë vetëm në shtrat megjithat kjo mund të bëj që jeta juaj sexual të bëhet monoton. Përjashtim nga shtrati,sexi në banjo,në diva,në kuzhinë,dhe në shum zona të shtëpisë do t’jua zbukuroj mardhënien sexuale.

Puthje të lagësht

Një puthje e mirë jep sinjal për një sex të mirë. Një puthje me plotë dashuri dhe të lagësht duke zhveshur njëri tjetrin do tju qoj në një sex të zjarrtë.

Lejoni t’ju prekë

Paralajmroni partnerin tuaj për rajonet tuaja të ndjeshëm duke pëshpëritur . Nese juve nuk ju pëlqen te folni atëhere jepni shenja erotike duke përgëzuar performancën seksuale.

Bëni tortura të ëmbla

Për të emocionuar partnerin tuaj kohë pas kohe mos u dorëzoni menjëherë.Nësë e vononi këtë torturë të ëmbël do të risë kënaqësinë qe do ta merni.

Ndiqni skena seksi

Shikoni se bashku filma që përmbajnë skena të seksit,kjo do t’ju nxitojë për sex.Kushedi ndoshta nuk do të prisni përfundimin e filmit!

Bëni dush së bashku

Nese partneri juaj nuk ka energji për sex atëherë ftojeni për një dush ose mbushni kadën me uj dhe shkumoni.
Monday, August 10, 2015

Komuniteti i çuditshëm në Zelandë: Çiftet s’flasin deri kur martohen! (Video)


Një kult i çuditshëm ku adoleshentëve iu ndalohet të flasin me njëri-tjetrin deri kur martohen është shfaqur në një dokumentar të ri.

Filmimet brenda kultit të pazakontë Gloriavale dëshmojnë se si udhëheqësit e moshuar fiksojnë martesat mes djemve dhe vajzave të reja dhe përdorin grupin e gjakut për t’u siguruar që të mos martohen anëtarë të së njëjtës familje, transmeton mapo.al.

Sekti, me bazë në Ishullin Jugor të Zelandës së Re, është sekret lidhur me praktikat e tij, por kohët e fundit disa anëtarë që janë larguar nga komuniteti kanë rrëfyer se çfarë ndodh në të vërtetë.

Sekti ka qenë shumë i përfolur për themeluesin e tij Neville Cooper, i cili në komunitet njihet si “Krishterë Shpresëplotë ”, i cili është burgosur disa herë për vepra të turpshme me të rinj të moshës nga 12 në 19-vjeç.


6 shenja që tregojnë se lidhja juaj e re po mbaron


Dëshironi të dini se historia e sapofilluar me të është e destinuar të përfundojë? Ky ankth në fakt, na pushton pothuajse gjithmonë, pikërisht në prag të ndjenjave të forta e kontradiktore njëkohësisht.

Prandaj është e domosdoshme të njihni disa shenja shumë të qarta që tregojnë se ajo mund të jetë duke përfunduar shkruan Agjensia Martesore nr.1 ne Shqip MBLESERI.com

1. Partneri/ja mezi i përgjigjet mesazheve dhe telefonatave
Jooo nuk i ka mbaruar oferta!

2. Ai/ajo është gjithmonë i/e zënë
"Zemër të betohem kam shum punë... Ej paguajn fushën ata që humbin e?!"

3. Ai/ajo nuk do ta marrë seriozisht sepse ‘ka frikë se mos lëndohet’
"Ja ke fut kot, ja ke fut kot plako!"

4. Partneri/ja e mban të fshehtë lidhjen tuaj në rrjetet sociale
"Se është pak herët kupton. Benit doja t'ja thoja vetë."

5. Ai/ajo ju jep mesazhe të paqarta
"Nuk është faji yt, është i imi, por ti e ke fajin se prej teje..."

6. Ai/ajo mban një shoqëri të veçuar me ish-in e vet
"Ajo është pjesë e jetës time kupton?". "Ok, merre për kafe që ta takoj". "Po leje ç'e do dreqin?!"

Pse duhet të keni marrëdhënie seksuale çdo natë me gruan tuaj?

Pse duhet të keni marrëdhënie seksuale çdo natë me gruan tuaj.

​Një nga gjërat më të rëndësishme që ju duhet të bëni në kohën tuaj të lirë është që të kenimarrëdhënie seksuale me bashkëshortin tuaj shkruam Agjensia Martesore nr.1 ne Shqip MBLESERI.com

Ka shumë arsye pse të keni marrëdhënie seksuale me partnerim ose bashkëshortin sonte, por ka shumë çifte që janë të hapura shtatë ditë në javë. "Huffington Post" ka bërë një anketë në të cilën ai u kërkoi lexuesve të cilët kanë marrëdhënie seksuale çdo natë, si ajo ka përmirësuar martesën e tyre dhe jetën e tyre. Këtu janë arsyet pse ju duhet të keni marrëdhënie seksuale çdo natë.

-Përmison kohën që kaloni së bashku, duke kthyer pasionin në mardhënien tuaj.

-Seksi është ushtrimi më i mirë, sidomos kur keni më shumë fëmijë

-Largon monotoninë nga jeta e përditshme

-Largon diskutimet

-Mënyra më e mirë për tu lidhur pa folur

-Një fjalë: Orgazma


Biondet mendojnë më shumë për seksin

​Studiusit arritën në përfundim se biondet përveq se jan seksi, shumica e tyre mendojnë shumë edhe për seksin.
Bjondet janë të lidhura me kordonin e kërthizës për seks, sipas studiuesve të cilët po bashkëpunojnë me një portal për të eksploruar këtë çështje. Ata kanë bërë kërkime mbi lidhjen midis ngjyrës së flokëve me seksin.

Rezultatet e tyre tregojnë se biondet mendojnë për seksin më shumë, 27 për qind prej tyre duke bërë atë disa herë në javë, në krahasim me 24 për qind dhe 22 për qind të zeshkaneve dhe me flokë të errët shkruan Agjensia Martesore nr.1 ne Shqip MBLESERI.com

Bjondet edhe janë më aktive në shtrat, dhe atë 60 për qind e vajzave kanë marrëdhënie seksuale për një natë, shumë afër me ato të kuqet me 58 për qind, 51 për qind kanë arritur brunet.

Biondet beqare kanë partnerët seksual gjatë jetës së tyre - 10, të kuqet deri në nëntë, ndërsa brunet dhe zeshkanet nga 8.

Sondazhi: Shqiptarët pëlqejnë të pasmet

​Duket se edhe një njohje tjetër ka ardhur nga dikush që nuk e kemi pritur dhe kjo është faqja pornografike “Pornhub”, e cila e njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe e ka përfshirë në një anketë të saj.

Edhe pse neve na ndajnë barrierat gjuhësore dhe gjeografike nga vëllezërit tanë meshkuj ndërkombëtarë, ekziston një gjë universale për të cilën nuk ka nevojë përkthim dhe as biletë avioni e kjo është pornografia shkruan Agjensia Martesore nr.1 ne Shqip MBLESERI.com

Për këtë arsye, faqja më e popullarizuar me përmbajtje pornografike falas, “Pornhub”, përmes një ankete ka vendosur të gjejë përgjigjen për pyetjen e madhe: cilat shtete, qytete dhe vende mund të qëndrojnë më gjatë duke shikuar pornografi.

Dhe ajo që për ne është më e rëndësishme në këtë anketë, është se janë përfshirë edhe vendet, pra popujt e Ballkanit.

Sa i përket shqiptarëve, si ata të Shqipërisë, po ashtu edhe ata të Kosovës, ata kalojnë mesatarisht 7 minuta e gjysmë pa ndërprerë në një faqe pornografike, çka është e barabartë me kroatët, ndërsa boshnjakët dhe serbët kalojnë rreth 7 minuta.

Por një fakt tjetër interesant që del nga kjo anketë, është se shqiptarët më së shumti i pëlqejnë videot ku në plan të parë janë të pasmet.

Këtë preferencë e kanë edhe boshnjakët dhe maqedonasit, ndërsa serbët dhe kroatët më shumë pëlqejnë gjinjtë.

Por shqiptarët gjithashtu preferojnë edhe femrat me këmbë të gjata dhe në këtë fushë qëndrojnë lart në këtë listë.Restoranti më romantik në botëNjë restorant lundrues që ndodhet në qytetin e Lin'anit në provincën Zhejiang të Kinës, është i duhuri për të gjithë ato që duan të kalojnë momente romantike.

Liqeni ofron mbrëmje të ngrohta dhe pamja e maleve e bëjnë shumë piktoresk këtë vend. Në këtë restorant shkohet vetëm me anë të një varke dhe kjo varkë shërben edhe për dërgimin e ushqimit që përgatit stafi i restorantit për klientët.

Jennifer Lopez po planifikon martesë sekrete


​Jennifer Lopez është duke planifikuar një dasmë sekrete me Casper Smart.
Çifti përflitet se dëshiron të organizojë një dasmë të vogël dhe të thjeshtë dhe se Jennifer me Casper po presin me padurim të zgjerojnë familjen e tyre.

Jennifer dëshiron të martohet përsëri, duke shënuar kështu martesën e saj të katërt. Dasma mendohet të organizohet në shtëpinë aktores në Hamptons, duke theksuar se do të jetë më shumë një festë sesa një dasmë, thuajse e ngjashme me atë të Jennifer Aniston dhe Justin Theroux.

Deri tani nuk ka asnjë reagim nga zëdhënësi i këngëtares rreth këtyre thashethemeve.

Sunday, August 2, 2015

Shkrimi zbulon personalitetin tuaj


Mënyra se si ju shkruani në një fletë të bardhë tregon shumë për personalitetin tuaj. Kjo gjë theksohet së fundmi nga psikologë në SHBA, të cilët kanë kryer hulumtimin e kanë pasqyruar rezultatet në “The Huffington Post”.

Analizat e mëparshme janë përqendruar kryesisht në zakonet, gjuhën, gjestet, tiparet e fytyrës për të zbuluar personalitetin e njeriut.

Tashmë analiza është e përqendruar tek shkrimi i dorës, për të cilin ka ekzistuar gjithmonë një debat midis shkencëtarëve , nëse personaliteti i dikujt mund të jetë i njohur nga dorëshkrimi i tij apo jo. Dhe ndërsa ka mendime kaq të ndryshme mbi këtë temë, ende ka disa tipare të personalitetit, në mendimin e psikologëve që kanë kryer studimin, që nga dorëshkrimi i një personi, mundtë nxirren me saktësi shumë të lartë tipare të personalitetit .

Hulumtuesit i kanë përmbledhur gjetjet e tyre në 5 pika:

1) Presioni që ushtrojmë tek stilolapsi:

Disa njerëz, kur shkruajnë, ushtrojnë presion mbi stilolapsin me të cilin shkruajnë. Sipas hulumtimit, këta njerëz janë zakonisht njerëz kokëfortë , të papërkulur dhe kanë një sasi të madhe këmbëngulje dhe vendosmërie.

2) Shkrimi në një letër pa vija:

Kur shkruajmë në një letër të bardhë që nuk ka vija, disa njerëzve iu merr drejtim shkrimi për lart. Këta njerëz që shkruajnë kështu janë optimistë, ndërsa kur drejtimi i shkrimit shkon poshtë, kjo do të thotë se personi është ose pesimist.

3) Hapësirat në faqe:

Nëse një person, teksa shkruan lë hapësirë të madhe boshe në anën e djathtë, e pastaj transferohet në rreshtin e dytë, kjo tregon se ai person ka frikë për të ecur përpara dhe është i lidhur me të kaluarën. E kundërta mund të konkludohet kur ai që shkruan lë një diferencë të madhe në të majtë.

4) Shkrimi me shkronja të mëdha tregon siguri:

Kur ju shkruani me shkronja të mëdha, kjo do me thënë se jeni të sigurte në lidhje me atë çka shkruani. Nga ana tjetër, transmeton koha.net, nëse ju nuk jeni të sigurte për diçka (një përgjigje për një pyetje të provimit për shembull), atëherë mendja juaj mund tiu detyrojë që të shkruani me shkronja të vogla.

5) Fjalët afër njëra-tjetrës:

Personi që i shkruan fjalët afër me njëri-tjetrën ka dëshirë të pavetëdijshme për tu lidhur me njerëzit dhe për të qëndruar rreth tyre. Nga ana tjetër, ai i cili e lë hapësira të mëdha në mes fjalëve është zakonisht një person i pavarur i cili mund të mbijetojë vetëm

Rechercher sur ce blogue

Powered by Blogger.

Pages